gryta
hösten har verkligen intagit sin plats. i eftermiddag blev det en löptur med friska vindar att andas in och gula nerfallande löv till sällskap.
här om kvällen lagades det dessutom höstgryta här hemma.
Höstgryta
500-700 g grytbitar av nöt
1 msk olivolja
1 tsk salt
5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk kantarellfond
1,5 tsk grönpeppar, krossade
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2-3 dl mjölk
ca 250 g kantareller
salt & peppar
bryn köttet med olja i en gjutgärnsgryta eller liknande.
sänk värmen. tillsätt vatten, kalv- och kantarellfond, salt och grönpeppar. låt sjuda 60-90 minuter,
beroende på köttkvalitet. rör någon gång under tiden.
stek kantarellerna. tillsättt vitlök, mjölk samt kantareller i grytan. låt koka några minuter utan lock.
smaka av med salt & peppar. om tjockare konstistens på grytan önskas så gör en redning och häll i. servera med kokta morötter och ris eller potatis.
här om kvällen lagades det dessutom höstgryta här hemma.
Höstgryta
500-700 g grytbitar av nöt
1 msk olivolja
1 tsk salt
5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk kantarellfond
1,5 tsk grönpeppar, krossade
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2-3 dl mjölk
ca 250 g kantareller
salt & peppar
bryn köttet med olja i en gjutgärnsgryta eller liknande.
sänk värmen. tillsätt vatten, kalv- och kantarellfond, salt och grönpeppar. låt sjuda 60-90 minuter,
beroende på köttkvalitet. rör någon gång under tiden.
stek kantarellerna. tillsättt vitlök, mjölk samt kantareller i grytan. låt koka några minuter utan lock.
smaka av med salt & peppar. om tjockare konstistens på grytan önskas så gör en redning och häll i. servera med kokta morötter och ris eller potatis.
Kommentarer
Trackback