gryta

hösten har verkligen intagit sin plats. i eftermiddag blev det en löptur med friska vindar att andas in och gula nerfallande löv till sällskap.

här om kvällen lagades det dessutom höstgryta här hemma.

Höstgryta
500-700 g grytbitar av nöt
1 msk olivolja
1 tsk salt
5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk kantarellfond
1,5 tsk grönpeppar, krossade
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2-3 dl mjölk
ca 250 g kantareller
salt & peppar
bryn köttet med olja i en gjutgärnsgryta eller liknande.
sänk värmen. tillsätt vatten, kalv- och kantarellfond, salt och grönpeppar. låt sjuda 60-90 minuter,
beroende på köttkvalitet. rör någon gång under tiden.
stek kantarellerna. tillsättt vitlök, mjölk samt kantareller i grytan. låt koka några minuter utan lock.
smaka av med salt & peppar. om tjockare konstistens på grytan önskas så gör en redning och häll i. servera med kokta morötter och ris eller potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!