sommarsistaseptember

efter en dag med graderna över tjugo plusset kunde det inte bli annat än grillmiddag till fredagsmys.

nötfärsbiffar, quinoa, sallad på granatäpple och kesoröra.

hoppas ni har en mysig kväll!


morgonläsning


gick upp en kvart tidigare än vanligt idag för att få läsa nya numret av VR till grötfrukosten. kanel- och kardemummakryddad havregrynsgröt med skivad banan, kiwi, torkad aprikos och kanel strösslat på toppen. skönt med fredag!

lunch


i brist på tid för matlagning igårkväll så fick pizzerian sig ett besök så jag slängde ihop resterna av min krabbsallad med lite färgglada livsmedel från kylskåpet till matlåda idag.

breakfast


rågrut med skinka och gurka. ett ägg med kaviar. yoghurtshot. the.

gårdagens middag

igår lagades det italienskt, något så enkelt som pasta och köttfärssås.



goda köttfärssåsen
400-500g nötfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1-2 st morötter
2 msk olja
0.5 dl tomatpuré
500g krossade tomater
2-3 msk kalvfond
1 dl vatten
1 msk kinesisk soja
salo och peppar
hacka den gula löken och fräs i stekpanna, riv morötterna och blanda ihop med den stekta löken i en skål på sidan om. bryn köttfärsen i olja och blanda i lök, morötter och pressad vitlök. tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra ihop ca 15 min. smaka av med salt och peppar. servera med valfri pasta och grönsallad. lite keso eller riven parmesan på toppen är gott!


återhämtning


efter 7 km i löpspåret nu på eftermiddagen laddar jag upp ett glas med kesellablandning gjord på lättkesella, kiwi, gojibär, honung och kanel. finncrisp med avokado, keso och skinka till sällskap.

tisdag


dagens enkla. flerkornsbröd med smör, skinka och ett glas mjölk.

phonefish


var tvungen att phonefota min goda mat som beställdes ute i lördags. stekt havaborre med färskpotatis och creme fraicheröra på basilika och citron. ♥

dagens frulle

efter en bra helg med familjemiddag, restaurangbesök med efterföljande biobesök, höstpromenad, umgänge med efterlängtade vänner och söndagsbrunch så är jag nu redo för ny vecka.

startar veckan med en stor frukost. havregrynsgröt med kiwi och torkad aprikos, tunnbröd med skinka, the och ett glas mjölk.

höstkex


får tacka det fina höstvädret igår för att det blev en tur på årets sista bondens marknad för säsongen, hade hoppats hitta mjukt tunnbröd att få med mig hem men efter sökning utan resultat så fick istället tunna rågkex med torkad frukt från en lokal brödbakare följa med hem. må säga att han gjort det bra för de var väldigt goda! ♥

godmorgon!


en del av frukosten denna morgon. ägg med kaviar, en kombo som jag nyligen börjar gilla. till det blev det såklart rågrut, yoghurtshot och the.

lördagen inleds med frisörbesök sedan en dag i höstsolen.

hjärta fredag


drömmer mig tillbaka lite till sommaren som varit genom att bläddra bland bilder som tagits. jordgubbar kommer vara min stora längtan fram tills nästa sommar! idag är det dock en höstdag av kvalitétsgraden högre med sol, friska vindar och gulaspräckliga löv. att det är fredag och löning gör dagen förstås ännu skönare.


favvofrukost


hälsoyoghurt blandat med äppelbitar och kanel, på toppen boveteflingor, rågringar, gojibär och pumpafrön.
nu är jag redo för fredag!
ha en bra dag!

torsdagsfrulle


i tråkigaste laget men knäckebröd kan ibland vara underskattat. väldigt gott!
falurågrut med skinka, gurka, kokt ägg och the.

lunch idag!

har med mig goda rester av gårdagens pastasallad i matlådan idag. nästan ännu godare då vinägretten har fått stå ihop med salladen över natten.

Enkla pastasalladen
Valfri formad torrpasta
6 st kycklingfiléer
sallad
gurka
paprika
cocktailtomater
rödlök
honungsmelon
fetaost

vinägrett:
1 msk vinäger (vit- eller äppelvinäger funkar bra)
3 msk olja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
lite torkad basilika
koka pastan efter anvisning och låt svalna. ugnsbaka kycklingfiléerna på 225 grader i 20-25 min. skölj, skär och blanda grönsakerna. blanda i vinägretten och rör ihop med alla grönsakerna, pastan och kycklingen när den är färdig. toppa med balsamico om du vill.

superenkelt och gott!

morgonmys


var lite effektiv imorse och dukade upp frukost med hembaktbröd och yoghurt för att få till en riktig frukoststund tillsammans innan jobbet kallar. det händer aldrig annars så denna kvart var väl värd att gå upp lite tidigare för. ♥

gryta

hösten har verkligen intagit sin plats. i eftermiddag blev det en löptur med friska vindar att andas in och gula nerfallande löv till sällskap.

här om kvällen lagades det dessutom höstgryta här hemma.

Höstgryta
500-700 g grytbitar av nöt
1 msk olivolja
1 tsk salt
5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk kantarellfond
1,5 tsk grönpeppar, krossade
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2-3 dl mjölk
ca 250 g kantareller
salt & peppar
bryn köttet med olja i en gjutgärnsgryta eller liknande.
sänk värmen. tillsätt vatten, kalv- och kantarellfond, salt och grönpeppar. låt sjuda 60-90 minuter,
beroende på köttkvalitet. rör någon gång under tiden.
stek kantarellerna. tillsättt vitlök, mjölk samt kantareller i grytan. låt koka några minuter utan lock.
smaka av med salt & peppar. om tjockare konstistens på grytan önskas så gör en redning och häll i. servera med kokta morötter och ris eller potatis.


vitaminboost


startar min tisdagsmorgon med en smoothie gjord på naturell hälsoyoghurt, blåbär, banan, proteinpulver och honung. ♥

nöt

tänkte tipsa om en god nöt- och fruktblanding från den lille nötte fabrikken. en osaltad blandning på torkad papaya, russin cashew- och jordnötter. jag brukar äta dem som godis, i maten, i salladen, till frukten, på filen eller i brödet.


måndag

trots ruskväder och tidig morgon är humöret uppe. idag blir en bra dag!

grötladdning. havregrynsgröt med äpple, banan, torkad aprikos och ananas samt kanel och mjölk.

mellis


mumsar på¨kesellablandning med äpple, kanel, frön, torkad ananas och tranbär. en kopp the till och mellanmålet är komplett.

morgonpigg

slog upp ögonen redan 07.00 imorse. efter lite pustning och ihopplock är jag nu redo för frukostmys innan söndagen kickas igång.

hårt bröd med skinka och gurka, ägg, kaviar, the och yoghurtshot.

sova sött

säger godnatt med en rågad glasskål med skafferi-rensnings-strössel (daimkulor och kaksmulor) och chokladsås.

sov så gott!

fredagslunch

handlade med egen plocksallad från ica till kontoret idag. som smågodis fast i matväg. en av mina favoriter.

sallad, gurka, cocktailtomater, ananas, kyckling, rödlök, fetaost och pasta med vinägrett.

torsdagsmiddag

igår blev det en "ta-vad-som-finns-hemma-middag" som blev riktigt lyckad.
ugnsstekt kyckling ihop med grönsaker, fetaost och keso. serverades med matvete


min "ta-vad-som-finns-hemma-kyckling"
6 st kycklingfiléer
olja
salt
citronsaft
färsk spenat
röd och gul paprika
cocktailtomater
1 st paker fetaost
1 st lite burk keso
(mängd av allt efter behag)
150 c i 30-35 min.

superenkelt och så gott!

butiksnytt

var in på en lokal icabutik's hemsida precis. såg fliken "nyheter" så klickade för att se butiksnyheterna och fick se detta.

förpackning med 2 st "färdigkokta och skalade ägg. saltpåse medföljer".
det kanske bara är jag men tycker att detta känns väldigt onödigt.
(bilden är lånad från ica)


autumn

med en fin, lätt frostig höstsol utanför kontorsfönstret kickar vi igång torsdagen.

frulle. risgrynsgröt med rivet äpple + kanel och mjölk.

laxask

middag idag. ungsbakad lax med gott strössel gjort på bladspenat, purjölök, olja, vitlök, citron, riven parmesanost och lite färdig krydda. till det serverades kokta morötter och potatis.


måsten!

gårdagens eftermiddagssyssla ser ni på bilden nedan. svamprensning!
en sån tråkig syssla som måste göras.

men se så fint det blev. och sen är det såå gott!

regnig morgon


frukost idag. havregrynsgröt med kanel och kardemumma, banan, kiwi, torkad aprikos och ett glas mjölk.
godmorgon!

korvmacaroni

världens snabbaste middag ikväll. kryddstark korv med grönsaker och pasta.



kryddstark korv med stekta grönsaker och pasta
4 personer
8 st kryddstarka korvar (ex. bratwurst)
valfria färska grönsaker (ex. paprika, gurka, småtomater, squash, schampinjoner)
4 portioner pasta
koka pastan. skiva korven och hacka grönsakerna och stek ihop i stekpanna. blanda i den kokta pastan de sista minutrarna om du vill. smula över fetaost och servera.

smörgåsberg


dagens frukost. två dubbla limpsmörgåsar med ost, skinka och ett glas mjölk.

skogsguld

slänger upp en bild på en del av gårdagens skörd efter någon timmes promenad i skogen. kantareller är bland det godaste jag vet!

nu väntar en eftermiddag med brunch med en vän och fika med familjen!
hoppas ni har en skön söndag!


kräftis

ställde till med kräftkalas igår. väldigt gott!
slog ihop en egen aioli och västerbottenpaj till. även sallad, små ostbitar och baugette serverades.




dags att kicka igång söndagen med en vända till tvättstugan!


myskväll

eftermiddagen har bestått av en joggingtur, storhandling inför helgen och matlagning. kvällens middag blev kycklingfiléer med rotfruktsgratäng. nu väntar godisskålen och tvsoffan.

veckohandling.

rotfruktsgratäng i portionsform.

ungslagade kycklingfiléer med rotfruktsgratäng
2 personer
2 st färska kycklingfiléer
soja
honung
salt & peppar

rotfruktsgratäng
2-3 st potatisar
1 stor morot
1 st vitlöksklyfta
1 dl mjölk
1 dl grädde
riven ost
salt & peppar
smör efter smak
sätt ugnen på 175 grader. skala och skär potatis och morot i tunna skivor. smörj två portionsformar med smör, varva potatis-, morot- och smörskivor i formarna. blanda ihop mjölk, grädde, ost och pressad vitlök i en bunke och häll över portionsformarna. salta och peppra efter varje lager och på toppen. gratinera i ugnen ca 1 timme. när 25 min återstår sätt in kycklingen med lite ringlad honung, soja, salt och peppar på. servera med sallad.


friday

lång dag igår. en resa för läkarbesök med prover och undersökning. det gick bra och nu är jag laddad för fredag!
 
godmorgon!


onsdag

idag öser regnet ner utanför fönstret. muntrar upp mig själv med en frukostbild på balkongen från semestern.

havgregrynsgröt med jordgubbs- och blåbärshjärta.


torsk och äggsås

gårdagens superenkla middag. ugnsbakad torsk med potatis och äggsås.

ugnsbakad torsk med äggsås och potatis
4 st frysta/färska torskfiléer
salt
peppar
1/2 st smulad buljong

äggsås
3 dl mjölk
3 dl fiskbuljong
1-2 msk maizenaredning
3-4 st ägg
salt
vitpeppar
sätt ugnen på 150 grader. tina fisken om den är fryst. salta, peppra och smula över buljong. in i ugnen 25-35 min. koka upp mjölk, fiskbuljong på medelhög värme. blanda ut maizenaredningen med lite vatten och tillsätt i mjölk- och buljongblandingen. låt sjuda 3-4 min eller tills såsen tjocknat. salta peppra och tillsätt hårdkokta hackade ägg. Servera med torsken och kokt potatis.

kardemummagröt

imorse var det småmörkt när jag vaknade, vet inte om det är för vädret är dåligt eller om det faktiskt börjar bli riktig höst nu. ganska mysigt ändå!

dagens repris. havregrynsgröt med kardemumma, kanel, skivad banan, färska jordgubbar, gojibär, honung och mjölk.


laxlasagne

det blev en lasagne med lax till middag ikväll. blev riktigt god, gör sig lite orättvis på bild dock.



laxlasagne med spenat & keso
400 g laxfilé
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 krm malen muskot
lite citronsaft
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 stor burk keso
200g färsk spenat
6-9 st lasagneplattor
2 dl riven ost
sätt ugnen på 225 grader. bryn lax, purjolök i stekpanna. tillsätt pressad vitlök, smulade buljongtärningar, malen muskot, citronsaft, krossade tomater, tomatpuré, keso och låt koka ihop. smörj in en lagom stor ugnsform varva laxröran med lasagneplattor och strö sedan över ost. sätt in i ugnen ca 30 min. servera med sallad.


mellistips


blanda en yoghurtshot i en skål med tärnat äpple, pumpafrön, torkad ananas och kanel. ♥


sweet sunday

hänger framför morgontvn med frukost efter en löptur.

egenbakat stompa med ost, skinka och en kopp mjölk i sällskap med icakuriren.

helg

blev en sovmorgon idag. har precis fått i mig en god lördagfrulle, nu väntar solen utanför fönstret.

kardemummakryddad havregrynsgröt med banan, färska jordgubbar, gojibär, kanel och ett glas mjölk.


del av mig

jag har inte talat så mycket om mig själv här i bloggen men tänkte nu presentera min underbara fyrfota vän som har en stor plats i mitt hjärta. sedan jag för två år sen flyttade till eget har vi inte bott tillsammans så ofta. han bor tillsammans med min familj dock brukar jag smyga med honom över någon natt till mig då och då eftersom han är bland det bästa jag vet.

lilla A är en spansk vattenhund3 år som lever det skönaste hundliv han kan ha tillsammans med husse, matte och lillmatte. det han gör mest om dagarna är att vara utomhus, gå promenader, busa och skälla, tigga hundgodis liksom vanligt godis, sova, gosa och bli kliad på magen.

här är en nytagen bild på en morgontrött kille invirad i duntäcke.

fredagsfrukost


egenbakat knäckebröd med philadelphia, skinka, ägg, flingsalt och ett glas mjölk.

första september


torsdagsfrukost. tunnbröd med ost och skinka, yoghurtshot och en stor kopp the.

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!