italienskt
söndagsmiddagen är serverad. en egen variant på pasta carbonara.
Pasta carbonara special
4 portioner
500 g valfri pasta (jag tog rigatori)
100 g serrano (pancetto eller bacon enligt receptet)
färska champinjoner efter smak
250 g färsk broccoli
100 g parmesanost
3-5 st äggulor
koka pastan i rikligt saltat vatten. skiva den lufttorkade skinkan, riv osten, skiva champinjoner och broccolibuketten. stek skinkan knaprig och stek ur vattnet champinjonerna i stekpanna. koka broccolibuketterna i katrull ca 3 min. tillsätt den kokta broccolin i stekpannan med skinkan och champinjonerna. häll över 1/2 dl av pastavattnet och rör om. spar 2 dl av pastavattnet innan det hälls av från kastrullen. blanda samman skinkröran med den kokta pastan, tillsätt ytterligare 1 dl pastavatten och den rivna parmesanosten, blanda i äggulorna under omrörning tills pastan blir lagomt krämig. servera med sallad och skivad gurka.
Pasta carbonara special
4 portioner
500 g valfri pasta (jag tog rigatori)
100 g serrano (pancetto eller bacon enligt receptet)
färska champinjoner efter smak
250 g färsk broccoli
100 g parmesanost
3-5 st äggulor
koka pastan i rikligt saltat vatten. skiva den lufttorkade skinkan, riv osten, skiva champinjoner och broccolibuketten. stek skinkan knaprig och stek ur vattnet champinjonerna i stekpanna. koka broccolibuketterna i katrull ca 3 min. tillsätt den kokta broccolin i stekpannan med skinkan och champinjonerna. häll över 1/2 dl av pastavattnet och rör om. spar 2 dl av pastavattnet innan det hälls av från kastrullen. blanda samman skinkröran med den kokta pastan, tillsätt ytterligare 1 dl pastavatten och den rivna parmesanosten, blanda i äggulorna under omrörning tills pastan blir lagomt krämig. servera med sallad och skivad gurka.
Kommentarer
Trackback