variant av fried rice & kyckling
igår lagades det kyckling & ris med en touch av thai.
variant på fried rice & kyckling
5-6 portioner
3 st kycklingfiléer
2-3 dl ris
1 st broccolihuvud (ca 250g)
1 st gul lök
4 st ägg
1 st burk ananasringar
1-3 msk färsk riven ingefära (mängd efter smak)
1,5 msk japansk soja
örtsalt
vitpeppar & chiliflakes att steka kycklingen i
sätt på ris att koka efter anvisning på förpackning. låt vattnet stå och dunsta tills riset ska blandas ihop med övriga ingredienser. skiva löken i stora klyftor och bryn mjuka i stekpanna med olja. lägg i en bunke åt sidan. knäck äggen i stekpannan och låt stekas medan du rör om med stekspade till äggröra. häll ihop med löken. ansa och skär broccolin i lagom stora buketter, koka i kastrull 3-5 min. låt stå och dunsta. rensa kycklingen, skär i bitar stek ihop med olja, vitpeppar och chiliflakes. öppna ananasburken och skiva ananasen i bitar, riv ingefära. blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke, tillsätt japansk soja och örtsalt tills du är nöjd med smaken.
enkelt, perfekt att ha i matlåda & så så så gott!!
variant på fried rice & kyckling
5-6 portioner
3 st kycklingfiléer
2-3 dl ris
1 st broccolihuvud (ca 250g)
1 st gul lök
4 st ägg
1 st burk ananasringar
1-3 msk färsk riven ingefära (mängd efter smak)
1,5 msk japansk soja
örtsalt
vitpeppar & chiliflakes att steka kycklingen i
sätt på ris att koka efter anvisning på förpackning. låt vattnet stå och dunsta tills riset ska blandas ihop med övriga ingredienser. skiva löken i stora klyftor och bryn mjuka i stekpanna med olja. lägg i en bunke åt sidan. knäck äggen i stekpannan och låt stekas medan du rör om med stekspade till äggröra. häll ihop med löken. ansa och skär broccolin i lagom stora buketter, koka i kastrull 3-5 min. låt stå och dunsta. rensa kycklingen, skär i bitar stek ihop med olja, vitpeppar och chiliflakes. öppna ananasburken och skiva ananasen i bitar, riv ingefära. blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke, tillsätt japansk soja och örtsalt tills du är nöjd med smaken.
enkelt, perfekt att ha i matlåda & så så så gott!!
Kommentarer
Trackback