vårrullar & dumplings
vårrullar med grönsaks- & kycklingfyllning
4 portioner
32 ark vårrulledeg
2 uppvispade ägg
fyllning:
4 kycklingfiléer
2 äpplen
1 morot
2 gula lökar
1 rödlök
smör eller olja att steka i
salt & malen vitpeppar
koka kycklingfiléerna i 5 min i lättsaltat vatten. ta upp dem och låt svalna. hacka gul lök, röd lök, morot och skalat äpple fint, fräs mjuka i stekpanna med olja/smör. skär kycklingen i strimlor/små bitar och blanda samman med lökblandningen, salta & peppra.
sätt ugnen på 175 grader.
lägg ut ett degark i taget, pensla med ägg och lägg ett nytt deg ark ovanpå, fördela kycklingblandningen och rulla ihop. upprepa tills arken är slut. lägg på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. pensla med ägg & grädda i ugnen ca 8 min eller tills de fått färg. servera med salladsblad och teriyakisås.
kycklingfyllda dumplings
4 portioner
150g kycklingfilé
1 krm salt
0,5 krm peppar
1,5 tsk hackad färsk ingefära
1 st finhackad vitlöksklyfta
2 st droppar sesamolja
15 st wontonplattor
mixa köttet till en slät färs, tillsätt salt & peppar, ingefära, vitlök och sesamolja. lägg lite färs på varje wontonplatta. pensla kanterna med vatten och vik ihop till små paket. koka paketen ca 5 min i kastrull.
servera med soja, sweet chilisås eller önskad valfri dressing.
nehm plah-dressing
1 dl limejuice
1 dl råsocker
0,5 dl fisksås
0,5 dl risvinäger
1 tsk finhackad färsk ingefära
blanda all ingredienserna i en katrull och låt allt koka upp, låt stå och dra en stund innan dressingen silas.
Kommentarer
Trackback