favorit i repris
lägger upp receptet på nyponbars igen för att de är så himla goda, verkligen värd att provas. busenkelt dessutom!
Nyponbars
8 st
1 dl osaltade cashewnötter
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl (finns i mataffären, leta efter märket risenta)
3 msk honung
3 st äggvitor
1 dl torkade (helst osvavlade) aprikoser
1 dl torkade tranbär
1 krm salt
sätt ugnen på 125 grader. hacka cashewnötter och rosta tillsammans med pumpafrön i medelvarm stekpanna ett par minuter. låt svalna lite. tillsätt alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt. tryck ut smeten på en bakplåtspappers klädd plåt så lång som möjligt. sätt in i mitten av ugnen 30 min. låt svalna och vänd på barsen så att båda sidorna torkar, dela upp i 8 st bars. förvara i burk med lock i kylen.
Energiinnehåll per bar:
136 kcal
Protein 4g
Fett 6g
Kolhydrater 18g
goda att äta som mellanmål, i yoghurt/fil, på gröten, efter träning, till kaffet eller ihop med en frukt. ett bra alternativ till bullfikan!
Nyponbars
8 st
1 dl osaltade cashewnötter
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl (finns i mataffären, leta efter märket risenta)
3 msk honung
3 st äggvitor
1 dl torkade (helst osvavlade) aprikoser
1 dl torkade tranbär
1 krm salt
sätt ugnen på 125 grader. hacka cashewnötter och rosta tillsammans med pumpafrön i medelvarm stekpanna ett par minuter. låt svalna lite. tillsätt alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt. tryck ut smeten på en bakplåtspappers klädd plåt så lång som möjligt. sätt in i mitten av ugnen 30 min. låt svalna och vänd på barsen så att båda sidorna torkar, dela upp i 8 st bars. förvara i burk med lock i kylen.
Energiinnehåll per bar:
136 kcal
Protein 4g
Fett 6g
Kolhydrater 18g
goda att äta som mellanmål, i yoghurt/fil, på gröten, efter träning, till kaffet eller ihop med en frukt. ett bra alternativ till bullfikan!
Kommentarer
Trackback