fetafylld fläskfilé
jag har ju glömt att lägga upp recept på söndagens middag (som från början var menat till lördag). fläskfilé som fylldes med fetaost och soltorkade tomater. busenkelt och gott gott gott!




Fläskfilé fylld med fetaost & soltorkade tomater
4 portioner
ca 1 kg fläskytterfilé
1 pkt fetaost
1/2 st burk inlagda soltorkade tomater
salt & peppar
sätt ugnen på 200 grader. ansa fläskfilén från fett snitta ett djupt snitt på ett bra ställe, banka ut fläskfilén så att den blir platt. skär soltorkade tomater i små bitar och smula fetaost i en bunke, blanda om till en röra. bred ut röran i mitten på fläskfilén. rulla ihop till en lagom tjock rulle, fäst med steksnöre, tandpetare eller grillspett. bryn i stekpanna så att köttet får en fin yta. sätt in fläskfilén i ugnen och låt steka klart i 20 min. låt gärna fläskfilén få vila invirad i folie ett par minuter innan servering (också gott att äta kall). rostade rotfrukter, rödvinssås och en grönsallad passar bra att äta till.




Fläskfilé fylld med fetaost & soltorkade tomater
4 portioner
ca 1 kg fläskytterfilé
1 pkt fetaost
1/2 st burk inlagda soltorkade tomater
salt & peppar
sätt ugnen på 200 grader. ansa fläskfilén från fett snitta ett djupt snitt på ett bra ställe, banka ut fläskfilén så att den blir platt. skär soltorkade tomater i små bitar och smula fetaost i en bunke, blanda om till en röra. bred ut röran i mitten på fläskfilén. rulla ihop till en lagom tjock rulle, fäst med steksnöre, tandpetare eller grillspett. bryn i stekpanna så att köttet får en fin yta. sätt in fläskfilén i ugnen och låt steka klart i 20 min. låt gärna fläskfilén få vila invirad i folie ett par minuter innan servering (också gott att äta kall). rostade rotfrukter, rödvinssås och en grönsallad passar bra att äta till.
Kommentarer
Trackback