tisdagsmiddag
lagades en fläskfilégryta helt i min smak till middag idag. mustig, lagom mycket hetta och massor av fina smaker.
Fläskfilé i het sås
4 portioner
1 st fläskfilé (ca 800g)
olja eller smör till stekning
4 msk balsamvinäger
1 dl apelsinjuice
2 msk tomatpuré
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk soja
0,5 tsk kajennepepparpulver
1 msk ingefärapulcver (jag tog 1/2 msk)
salt & svartpeppar
Strimla fläskfilé, finhacka lök och pressa vitlöksklyftor. bryn fläskfilén i stekpanna. bryn lök och vitlök i en gryta, slå på vinäger, apelsinjuice, tomatpuré, soja och kryddorna i grytan. låt koka upp. lägg i köttet och låt grytan sjuda i 30 min. vi serverade grytan med ris, sallad och gurka (som mildrade hettan lite för den som är känslig).
Fläskfilé i het sås
4 portioner
1 st fläskfilé (ca 800g)
olja eller smör till stekning
4 msk balsamvinäger
1 dl apelsinjuice
2 msk tomatpuré
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk soja
0,5 tsk kajennepepparpulver
1 msk ingefärapulcver (jag tog 1/2 msk)
salt & svartpeppar
Strimla fläskfilé, finhacka lök och pressa vitlöksklyftor. bryn fläskfilén i stekpanna. bryn lök och vitlök i en gryta, slå på vinäger, apelsinjuice, tomatpuré, soja och kryddorna i grytan. låt koka upp. lägg i köttet och låt grytan sjuda i 30 min. vi serverade grytan med ris, sallad och gurka (som mildrade hettan lite för den som är känslig).
Kommentarer
Trackback