knäckebrödsbak

slängde ihop ett enkelt hårt bröd i eftermiddags, riktigt gott blev det!

ingredienser!

mortling av linfrön (inte det enklaste).

ihopblanding.

resultatet!
snabbakat knäckebröd
25g jäst
2 dl vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
1 msk brödkrydda
4 dl grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl
3 msk krossade linfrön
Sätt ugnen på 225 grader. Smula sönder jästen i en bukne och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, rågmjöl, vetemjöl och krossat linfrö och arbeta ihop till en smidig deg. degen behöver inte jäsa så ta upp den på mjölat bakbord direkt och dela i fyra delar som kavlas ut tunt, tunt. grädda varje kaka för sig i mitten av ugnen 4-5 min eller tills att det börjat få färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!