frukostvecka

måndag! ny vecka, nya kurser!

laddar upp en bild på veckans första frukost. bollnäsfil med äppelkuber, kanel, torkad frukt, nötter, frön och the!

denna vecka kommer alla dagars frukostar upp i bloggen, så fortsättning följer :)


sunday

helgen har gått fort, för fort! söndagen är här och om den förut var stavad ångest till hundra så är den numer stavad ångest till tusen. dagen då tåget tar mig tillbaka till storstaden, bort från de som betyder mest, får mig att stå stadigt på fötterna och tryggheten. antar att mina känslor är en naturlig reaktion men fy bubblan vad jobbigt det är.

försöker tänka på annat innan tåget går senare ikväll med bland annat lunchbesök hos svärisarna och en god frulle tillsammans med hjärtat!


hemmahelg

igår var det först kursutvärdering i skolan av första kursen på programmet, efter det blev det några timmars bilfärd tillsammans med min far hem till norr med ett stopp i Uppsala för en fantastiskt god thailunch (som gav flashbacks tillbaka två månader).

idag har dagen ägnats åt hjärtat och skridskotur och kvällen väntar med dubbeldatemiddag och schlager.

mys!


doft av helg och trötta huvuden

torsdagen är här och sista praktikdagen är avklarad. har slängt mig på soffan för resten av kvällen, var länge sen jag var så här trött.

imorgon bär det av norr över för en helg hemma efter två sträckveckor borta, som jag har längtat!

sista praktiklunchen idag bestod av hemgjord gulaschsoppa.


onsdagshets

om man vill se rusningstrafik i promenadform så är t-centralens gång vid pendeltågen vardagar kl 17-18 en bra plats att befinna sig på.

själv vill jag bara försvinna fort därifrån vid den tidpunkten, ingen favorit alltså.

med de orden säger jag godnatt onsdag!


löp

5 svettiga underbara löpkilometer avklarade, nu ska det lagas mat!


food-day

dagens.

frukost: bollnäsfil med äppelbitar, kanel, mandel, cashews, torkad aprikos, russin, havregryn, kokos, pumpafrön, gojibär, kokt ägg och the.

lunch: laxlasagne med sallad.

middag: gulaschsoppa, crème fraiche och bröd.


söndag

jag tror stenhårt på att man ska omfamna sig kring de människor som man tycker om när man själv inte är på topp, jag mår så mycket bättre utav det!

har blivit utemiddagar både fredag och lördag denna helg, igår var det även meningen att det skulle bli lite dans på nån klubb också men vädret i Stockholm var fruktansvärt så fötterna styrde oss hem efter middag istället vilket ger en morgonpigg tjej idag, finfint!

matbilderna blev inte de bästa men fredagsmiddagen blev en supergod carpaccio på vapiano i gamla stan!


lördagsfrulle


sunny friday

fredagens vardagliga sysslor har utförts i skolan. föreläsning, lunch och föreläsning mellan 9-14, därefter fick sig löpbandet på gymmet ett besök. nu är det mellanlandning och återhämtning i form av apelsin och kaffe hemma.

ikväll väntar utemiddag i stan med en tjejkompis från hemtrakten, ska catchas upp och pratas lite dialekt. mys!

och tack väderguden för att solen är framme idag, det avstyr min hysteriska hemlängtan något.

hoppas ni får en mysig fredag!


onsdag

lillördag är här, var egentligen meningen att en AW skulle bli av efter praktiken men en smärtande mage satte stopp och istället väntar soppmiddag hemma med fina stockholmsfamiljen.

gårdagen var rätt så jobbig med en valentines-day utan mitt störst betydande hjärta, får tacka cybervärlden och telefoner ändå.

dagen idag har varit bra trots en ond mage. kort praktikdag, god lunchlagning och gym därefter.

image description

image description

fjortonde februari


godaste woken

efter att tentapaniken har lagt sig något igår så lagades det ihop en god wok tillsammans med hjärtat.
bilden gör den lite orättvis och tyvärr blir wokgrönsaker inte lika roliga att titta på då soja är inblandat men smaken är fantastisk lovar jag.

Min goda woksås
3 msk färskriven ingefära
3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
2 msk färskpressad lime
1 msk ostronsås
Såsen räcker ungefär till en wok för 4 personer. ta de grönsaker du gillar bäst, frysta som färska, det mesta blir gott. som proteintillbehör tog vi igår quornbitar vilket var en riktig hit (även för sambons annars rätt så kräsna smaklökar) men kyckling eller fläskfilé går alldeles utmärkt också.

ikväll väntar en mysig kvalle-utemiddag med svärisarna!
ha en bra fredag!

tentaångest och yoghurtfrukost

antar att jag drabbats precis som så många andra av den så kallade tentaångesten. är sur och grinig, känslig, tendens till panikattacker emellanåt och har svårt att sitta still.
får försöka släppa detta och försöka slappna av efter att jag filat till referenslistan idag annars blir det hål i huvudet.

har iallafall fått i mig en väldigt god frukost som var mer än efterlängtad och gjorde själen glad imorse.


verums hälsoyoghurt blandat med skuret äpple och kanel. toppat med boveteflingor, pumpafrön, quinoapuffar, torkad frukt, mandlar och cashewnötter.

home!

när mitt seminarium i morse var avklarat så tog jag och andra halvan bilen och körde norröver, nu är vi hemma efter några timmars körning och stopp på Ikea för lunch.

dagarna som följer kommer upptas av hemtenta-skriveri och på söndag bär det av tillbaka till big city!


god salladslunch


ljus & kärlek

en bra lördagsmorgon började med ett mor- & dottersamtal i telefonen, därefter en mysigt helgfrukost med stockholmsfamiljen.

om en stund är nog andra halvan här för att stanna tills tisdag då vi tillsammans åker norröver igen. ska bli skönt med en veckas kvalletid även om tiden måste prioriteras då hemtenta ska skrivas.

dock ska helgen först levas! dagen idag består av ett övertalat ikeabesök för inhandling av favvodoftljus och billig lunch sedan väntar kvällen med utemiddag och bio.


fredag och sötpotatisfrittata!

efter en omtumlad vecka som avslutades med en fredagmorgon av pendeltågförseningar som gav en inställd skoldag och helg lite tidigare.

nu längtar jag tills morgondagen då mitt hjärta kommer och hälsar på.

så länge äts det en överraskande god och lättlagad middag. sötpotatisfrittata, påminner om pizza fast tusen gånger godare. prova! receptet slänger jag upp i bildform :)


nattamacka och funderingar

efter en lätt jobbig dag där förnuftet till slut upplyste mig om att pluggandet för denna kväll var förgäves gav jag upp och bestämde mig för en tidig kväll.

tji fick jag, john blund kom inte utan funderingar kring livet dök istället upp så nu är smörgåsar bredda och the bryggt för att försöka lugna en orolig stjäl.

att känna att man inte vet vad man vill, vad man klarar av eller vad man gör är otroligt jobbigt och något som kan ge mig ångest till tusen! antar att jag inte är ensam om att gå igenom det men inte är det någon tröst. att låta känslorna flyta omkring ett tag är ett bra alternativ vet jag men något som är ovanligt för en tjej som allra oftast är noll eller hundra, svart eller vit, glad eller ledsen. ja, ni förstår!

nu är iallafall kvällssmörgåsarna redo att fortsätta ätas, theet vill bli drucket och tankarna ska bäddas undan så att jag får sova och vakna till en ny, förhoppningsvis bättre dag imorgon.


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!