chicken cashewnut


den mest förekommande lunchen (som allt som oftast intogs i knät med bikini på och poolen bredvid) under semestervistelsen stavades kyckling med cashewnötter wokat ihop med godaste grönsakerna och jasminris till servering. världsklass!

trettionde december tvåtusen elva


bjuder åter på en frukost från thailand. fet yoghurt med färsk tärnad frukt, osötad müsli, melon, ananas, papaya och omelett.

banana pancakes

något som kan ses, köpas och ätas i vart enda hörn i thailand är banana pancakes. en tunn tunn pannkaka som kan liknas med filo-, smör- eller mördeg. den tillagas på en stor stekpanna eller murikka som vissa kallar det, fylls med skivad banan, viks ihop och toppas med nutellakräm. ingen favorit hos mig men att studera denna tillverkningsprocess är häftig!



torsdagmorgon

uppe med tuppen (eller innan?) för en till jobbdag innan några dagars ledighet för nyårsfirande väntar.

frukostbild från thai. godaste omeletten "med allt på" och färsk frukt!

hem söta hem!

snart en vecka hemma på svensk mark! schemat har varit fullproppat sedan dess och verkar fortsätta i samma bana. bilden föreställer en äkta svensk kalles-kaviar-frukost. den första efter hemkomsten. guld!!

en massa matbilder kommer upp här framöver, håll till godo :)


fast i thailand

vi sitter gör oss redo för sista dagen för andra gången denna semester, meningen var att hela sällskapet redan
skulle vara hemma i Sverige just nu men pga trasigt flygplan är vi inkvarterade på ett femstjärnigt beachhotell med inkl. frukost, lunch och middag. känslor som först utbröt i irritation förbyttes till lycka när endel av oklarheterna klarats upp. nu hoppas vi på att den nya avgångstiden hemåt på torsdag förverkligas!


frukost i bilen påväg till arlanda!


fredagskänsla!

idag har fredagskänslan infunnit sig mer än mest. sista arbetsdagen för detta år är nämligen här (med undantag för någon faktureringsdag) redan 2 december, inte illa!

kommer inleda helgen och fredagskvällen med packning och förberedelser inför söndag. likaså morgondagen kommer gå i samma tecken. på söndag 06.30 går bilen mot arlanda tillsammans med andra halvan och snälla föräldrar som kör oss dit. väl där blir det att möta upp vårt resesällskap, min killes syster med sambo och sötaste dotter. runt 13.00 lyfter planet för en resa på 12 timmar till phuket där vi stannar i dryga två veckor! en resfeber har succesivt byggts upp de senaste dagarna, förväntar mig att mer kommer och oj så skoj det ska bli!

en frukostbild från i somras. havregrynsgröt, banan, kanel och torkad aprikos!

glammig lunch

risgrynsgröt med frysta bär, kanel, ett glas mjölk och tunnbröd. världsklass om man frågar mitt smaksinne!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!