regn ute, sol inne!

är nedslagen i soffan med ett tidigt kvällsmål efter en regnig löprunda, dock en rätt skön sådan trots allt.

solen sitter ändå i sinnet just för stunden då det är torsdag och en fredag imorgon väntar med stockholmsbesök ihop med ett efterlängtat tjejhäng, långhelg & valborgsfirande. välbehövligt och lyxigt!


torsdag


frukost. verum hälsoyoghurt, pumpafrö, nötter, torkad frukt & frysa hallon.

fastfood

med i matlådan idag. blodpudding, röda vinbär, keso, rivna morötter & några skivor banan.


uppladdning

laddar upp med keso, äpple, kanel & nya VR inför ett workout-pass i form av spinning om en stund!


laxlasagne

middag igår var i världsklass, laxlasagne med keso. recept kan hittas i kategorin "mina recept". måste testas!


kvällsfika

rågrut med kaviar, ägg & ett glas mjölk.


veckohandling for the win!

något som på senare tid har blivit vana i mitt hushåll är den omtalade, vuxenpoängsplockande, tidssparande veckohandlingen av mat.

och även om det långa kvittot & slutsumman ger ångest så har jag kommit på att det är riktigt bra!


måndagslunchen

rester av köpesallad från bästa pizzerian!


helgen

har haft en mysig helg med en lite energinötande gårdag. fredagen efter jobbet följdes av en träningstimme på gymmet och middagsmys. lördagen bestod av enbart mys, mys-frukost, matmässebesök, en lunch på mysigt café, fika hos svärföräldrarna, lite eftemiddagsfilm & familjemiddag på kvällen.
gårdagen blev en något kortare sovmorgon men ändå en långfrulle med serietittande, långpromenad, städning, tvättning och rastlöshet.

en bild från helgen.

nu kickar vi måndag!

söndag!


familjetid

har haft en mysig kväll med respektive & familj. skrattat, spelat sällskapsspel, druckit kaffe, diskuterat, ätit fruktsallad, förfasats, ätit pappas thaiinspirerad kycklinggryta & druckit kaffe.

nu kryper ben och armar under täcket för en god natts sömn bredvid världens bästa kille och en bra känsla i maggropen då ytterligare en helgdag väntar när det är dags att vakna igen!


myslördag

med en pastasallad i magen, ett matmässebesök rikare & inhandling av lokal korv och ägg är vi nu mellanlandad hemma för en eftermiddagslur innan familjemiddag väntar ikväll.
sköna lördag!


paus

några kilometer löp på gymmet är jag nu landad i soffan för resten av denna fredag. utanför fönstret faller snöflingorna återigen.
ha en mysig kväll!


hej fredag.

denna vecka har flygit förbi med en ögonblink. helgen är till viss del planerad med matmässa under lördagen och en preliminärbokad middag med familj, respektive och syskon. annars väntar i vanlig ordning två sovmornar, myskväll i soffan, lite träning och gotte.

kvällsfika igår. yoghurt med varma hallon, nötter, frön, torkad frukt & kanel i sällskap av ica's tidning buffé.

vad gör ni i helgen?


tomatsoppa

efter en mysig skapareftermiddag i ateljén är det nervarvning i soffan med nykokad tomatsoppa & ostsmörgås. ikväll är tvn bokad för hockeyhejande!


variant av fried rice & kyckling

igår lagades det kyckling & ris med en touch av thai.

variant på fried rice & kyckling
5-6 portioner
3 st kycklingfiléer
2-3 dl ris
1 st broccolihuvud (ca 250g)
1 st gul lök
4 st ägg
1 st burk ananasringar
1-3 msk färsk riven ingefära (mängd efter smak)
1,5 msk japansk soja
örtsalt
vitpeppar & chiliflakes att steka kycklingen i
sätt på ris att koka efter anvisning på förpackning. låt vattnet stå och dunsta tills riset ska blandas ihop med övriga ingredienser. skiva löken i stora klyftor och bryn mjuka i stekpanna med olja. lägg i en bunke åt sidan. knäck äggen i stekpannan och låt stekas medan du rör om med stekspade till äggröra. häll ihop med löken. ansa och skär broccolin i lagom stora buketter, koka i kastrull 3-5 min. låt stå och dunsta. rensa kycklingen, skär i bitar stek ihop med olja, vitpeppar och chiliflakes. öppna ananasburken och skiva ananasen i bitar, riv ingefära. blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke, tillsätt japansk soja och örtsalt tills du är nöjd med smaken.

enkelt, perfekt att ha i matlåda & så så så gott!!

torsdag


grötfrukost på havregryn som toppades med frysta hallon, en egengjord nyponbar (tips!), kokosflarn + ett glas laktosfri mjölk.

ha en bra dag!

milen!

jag fixade det!! har idag sprungit min första hela mil. skön uppladdning inför löploppet som ska springas med arbetskollegorna den tjugosjunde maj.


boost

en lite boost för egot en morgon som denna satt fint!


äntligen

sol utanför fönstret. bra morgon!

dagens. wiskeyglas med yoghurt, bär och nötter. hårdsmörgås med smör, ost och gurka. ett kokt ägg. vatten. kaffe!

middag


hemlagat potatismos, egenpanerad rödspätta, rivna morötter & citron.

tisdag

startar dagen med favoritfrullen!
kvarg + yoghurt, färsk frukt, frön, nötter, torkad frukt & kanel.


på ett ögonblick

snön är bortsmält. igen!
fångar en sallad & kvalletid tillsammans med en vän och hoppas på en fin morgondag!


den eviga lunchlådan


grå dag

alltså. nu får det för sjutton räcka med vinter! moddade med cykeln till jobbet imorse. kom vår, NU!


italienskt

söndagsmiddagen är serverad. en egen variant på pasta carbonara.


Pasta carbonara special
4 portioner
500 g valfri pasta (jag tog rigatori)
100 g serrano (pancetto eller bacon enligt receptet)
färska champinjoner efter smak
250 g färsk broccoli
100 g parmesanost
3-5 st äggulor
koka pastan i rikligt saltat vatten. skiva den lufttorkade skinkan, riv osten, skiva champinjoner och broccolibuketten. stek skinkan knaprig och stek ur vattnet champinjonerna i stekpanna. koka broccolibuketterna i katrull ca 3 min. tillsätt den kokta broccolin i stekpannan med skinkan och champinjonerna. häll över 1/2 dl av pastavattnet och rör om. spar 2 dl av pastavattnet innan det hälls av från kastrullen. blanda samman skinkröran med den kokta pastan, tillsätt ytterligare 1 dl pastavatten och den rivna parmesanosten, blanda i äggulorna under omrörning tills pastan blir lagomt krämig. servera med sallad och skivad gurka.


mysig lördag

tog en rejäl sovmorgon imorse, faktiskt imponerad av mig själv då jag annars har svårt för att sova länge på morgonen eller ligga kvar en stund när jag vaknat.
har förutom en löptur haft en lugn och halvlat dag. skönt!

god frulle. hälsoyoghurt (i wiskeyglas) med frysta hallon, frön och gojibär, ett kokt ägg, en rostad fulkornssmörgås med ost och gurka, ett glas vatten & kaffe.

storhandling!!


helgpepp

längre mornar i sängen, utdragna frukostar, gottemys framför tvn, opudrade kinder, mjukisbyxor, långa kramar i en varm famn kommer min helg att bestå av.

vad gör ni?


fredag!


frulle idag. verum hälsoyoghurt, färsk mango, jordgubbar, havregryn, pumpafrön, tranbär, mandlar och cashewnötter. lyx!

torsdag efter jobbet

en skön eftermiddag som tillbringades i min mammas ateljé, lerkavling av kaffekoppar är det som pysslas mest med för min del men som ses på bilden nedan gör min mamma dessa fina tryckta skyltar i silver som kan användas som halsbandslänkar eller kylskåpsmagneter.

kvällsmaten idag fick bli äggröra & lax. mums!!


dagens matlåda


pastasallad med bacon, keso & fetaost. toppade med ica's balsamico som är utmärkt att ha som dressing, sägs att den även är god att ha på glass (!!). någon som provat?

lite påskbilder

äntligen bjuder dagen på lite sol, första strålarna för veckan!
morgonen har ägnats åt ett jobbärende som innebar tidig uppstigning och 20 mils bilfärd tur & retur, nu är jag tillbaka på kontoret igen för resten av dagen.

i brist på annat så laddar jag upp ett par bilder från påskfirandets lunch.




caesarsallad!

mums!


godmorning!


frukost. mjölk, boveteflingor, klippta torkade aprikoser & färska jordgubbar.

triss i påsk

tråkig uppdatering, tråkig bild, tråkig dag. väldigt vad det blev neggigt helt plötsligt. har iallafall ätit påskmat till lunch för 3e-dagen-i-rad idag!


måndag, fast tisdag!

första arbetsdagen för denna vecka har löpt på utan större krångligheter bortsett från en grå himmel och stora vattendroppar som trillat ner dagen i sträck.

frukosttallrik imorse. egenvariantad yoghurt på kvarg + vatten (nytt påhitt), färsk mango, frysa hallon, mandlar, russin, cashews, pumpafrön & boveteflingor!

hoppas ni har en bra dag!


trött

dagen har varit upp & nedvänd med det mesta men har annars haft en skön påsk & fått umgås med alla de som finns mig närmast!
ska bli skönt med vardag imorgon igen.


godmorgon måndag!


energibars med nypon

bakade dessa goda bars under veckan som är perfekta att äta efter träning, innan träning, som kvällsmacka eller mellanmål.

energibars med nypon
ger ca 8 st bars
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl pumpakärnor
3 st äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl hackade torkade tranbär
sätt ugnen på 125 grader. rosta frön och nötter i en torr stekpanna tills de fått lite färg. låt svalna. blanda alla ingredienserna väl, platta ut på en bakpappersklädd plåt till två längder som är ca 1 cm höga. ställ in i ugnen ca 30 min. låt svalna och skär i bitar, vänd barsen och låt torka. förvaras i en lufttät burk i kylen.

påskafton

min påskafton spenderades hela dagen med hjärtat. sovmorgon, seg-frulle, långpromenad i solen, pizzaätning, soffhäng, filmtittning, vin, räksmörgås & påskäggsätning.

påskaftonen kommer firas på riktigt med familj och släkt under morgondagen för min del.

GLAD PÅSK!

vårrullar & dumplings





vårrullar med grönsaks- & kycklingfyllning
4 portioner
32 ark vårrulledeg
2 uppvispade ägg
fyllning:
4 kycklingfiléer
2 äpplen
1 morot
2 gula lökar
1 rödlök
smör eller olja att steka i
salt & malen vitpeppar
koka kycklingfiléerna i 5 min i lättsaltat vatten. ta upp dem och låt svalna. hacka gul lök, röd lök, morot och skalat äpple fint, fräs mjuka i stekpanna med olja/smör. skär kycklingen i strimlor/små bitar och blanda samman med lökblandningen, salta & peppra.
sätt ugnen på 175 grader.
lägg ut ett degark i taget, pensla med ägg och lägg ett nytt deg ark ovanpå, fördela kycklingblandningen och rulla ihop. upprepa tills arken är slut. lägg på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. pensla med ägg & grädda i ugnen ca 8 min eller tills de fått färg. servera med salladsblad och teriyakisås.

kycklingfyllda dumplings
4 portioner
150g kycklingfilé
1 krm salt
0,5 krm peppar
1,5 tsk hackad färsk ingefära
1 st finhackad vitlöksklyfta
2 st droppar sesamolja
15 st wontonplattor
mixa köttet till en slät färs, tillsätt salt & peppar, ingefära, vitlök och sesamolja. lägg lite färs på varje wontonplatta. pensla kanterna med vatten och vik ihop till små paket. koka paketen ca 5 min i kastrull.
servera med soja, sweet chilisås eller önskad valfri dressing.

nehm plah-dressing
1 dl limejuice
1 dl råsocker
0,5 dl fisksås
0,5 dl risvinäger
1 tsk finhackad färsk ingefära
blanda all ingredienserna i en katrull och låt allt koka upp, låt stå och dra en stund innan dressingen silas.




långfredag i bild

hade en helt perfekt långfredag som var schemalagd från morgon till kväll. morgonen startades med morgonpromenad följt av ett gympass därefter följde städning, tvätt, mathandling och kvällshäng och matlagning med bästa sällskapet. testade att göra egna dumplings och vårrullar till middag vilket verkligen blev en hit!

uppladdning innan morgonpromanad. egna energibars (recept kommer) & ett glas laktosfri mjölk.

yoghurt- & kvargfrukost
efter träning.

pasta- & tonfisklunch.

middag. dumplings & vårrullar!


smakprov från min kväll

detta pysslas det med ikväll, recept & bild kommer senare!


långfredag

startar min lång-fredag med lång-promenad. nu blir det en rejäl frukost!


soffhäng

soffan är äntligen intagen och kommer så vara för resten av denna kväll. sällskap är förutom hjärtat också påskägget. på tvn zappas det mellan idrottskanalerna då två olika lag ska hejjas fram i viktiga matcher.


fika

efter lunch blev det en springtur som tog död på mina ben. nu väntar en ostmacka, kaffe & fika med en fin vän!


favvomiddag igår

gårdagen var full upp från uppstigning till sänggång.
idag är det en morgontrött tjej som precis har inlett sista arbetsdagen för denna vecka därefter väntar en långhelg med påskfirande, fika & umgänge med hemkommande vänner, kramar & pussar med världens bästa kille, kvalitetstid med släkt & familj. jag är rik!

en middag-på-tio-minuter från igår
. pasta & tonfisksallad!

en bättre onsdag

har redan inlett dagen bättre än igår med en caféfrukost.

nu, dags att jobba näst sista dagen för denna vecka.


slut som artist

dötrött efter ett träningspass på gymmet & matlagning landar jag nu i soffan framför hockey och fotboll i mannens famn.
godnatt tisdag!


helgen i ett par bilder

trodde det blev fler bilder än det faktiskt blev under helgen. några fjuttiga från lördagens ofärdiga frukostbord och från middagen på kvällen var det enda som hittades på kameran. trist. blir bakläxa på den! dock blev lördagens hemgjorda räkmackor gudomliga, ungsrostat formbröd som toppades med allt gott som vi kunde plocka på oss i mataffären.
 





mat igår


hemgjort potatismos, rårivna morötter och ugnsbakad lax med ett täcke på parmesanost, timjan, citron, salt & peppar. fin fin husmanskost!

tisdag den tredje april

vilken morgon detta. bakslag kan beskriva den med ett enda ord. kalla minusgrader & snö var det sista man ville vakna till idag! vädret kan verkligen påverka humöret. hoppas temperaturmätaren jobbar sig uppåt och solen kikar fram under dagen.

frukostuppladdning till max. havregrynsgröt med tärnat äpple,  frysta hallon, kiwi, torkad aprikos och kanel. hurtbullelimpa med philadelphia och skinka. ett glas mjölk och ett glas the.

fredagens middag

middagen i fredags intogs på ett favvoställe på söder, noodlehouse. även denna gång levde maten upp till förväntningarna.
friterad lotusrot tillsammans med en wok på grönsaker, ingefära tomat, cashews & ris!


påskveckan


måndagen inleds med kyla, -2 och mulet. vill ha vår och sol!
bildbomb från helgens stockholmsvistelse kommer upp i eftermiddag.
nu kickar vi igång dagen med en kaffe!

helgens shopping

givetvis slutade shoppingbudgeten inte riktigt enligt planerna. det som var tänkt att inhandlas, det hittades också + nya träningskläder från stadium. alltihop från det egna märket SOC som jag verkligen kan rekommendera, att det dessutom var 25-års jubileum för butiken & 25% rabatt på hela sortimentet gjorde mig på topphumör!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!