vill du testa en ny drickyoghurt?

vill tipsa om en ny drick yoghurt med aktiv bakteriekultur från Lindahl's mejeri, My Moment heter den och finns i smakerna blåbär, jordgubb eller vanilj.

anmäl dig hos smartson här: http://smartsontestpilot.se/mymoment/bli-testpilot/#.T8fK_Cdhic0


blå till två

jag har inte varit så privat här i bloggen men nu ska jag tala om något privat för er för det är nämligen så att jag och min sambo är nyblivna gudföräldrar till en liten kille på strax två månader. jag är så stolt!

om knappt en månad är det dags för dop och som gudföräldrar brukar man enligt tradition stå med vid dopcermonin bredvid prästen, vet dock inte hur det blir på detta dop då vi inte pratat ihop oss med föräldrarna ännu men hur som helst så vill man ju vara finklädd.

efter att vi bestämde oss för att matcha varann i klädväg, jag och min kärlek så har jag letat och letat och letat efter någon lite roligare färg än svart, grå eller vit att matcha. hittade ganska snart en blå fin klänning på nelly som jag skulle kunna tänka mig och därefter började det riktiga detektivjobbet. tillslut hittade jag äntligen en nyans på slips och bröstnäsduk som skulle kunna matcha. efter hetsigt klickande och knapprande på bankdosan är alltihop nu beställt.

håller alla tummar för att de ska stämma i verkligheten!
         

        

återkommer med resultat.


torsdag


protein & protein

dagens aktivitet:
cykel ca 9km
löp 5,5km
crosstrain ca 2,5km

proteinkälla 1
återhämtning direkt efter träning shake gjord på 0,75dl proteinpulver med smak av jordgubb och 2dl vatten.

proteinkälla 2
kvällsmål innan läggdags. ett skivat kokt ägg på två rågrutknäcke med kaviar.

proteinpulver och ägg som ni ser. jag trodde aldrig att jag skulle våga ge mig på proteinpulvret och ska erkänna att jag inte riktigt kan känna mig vän med det än men efter övertalning och långa diskussioner har jag gett mig på det.

ska göra ett blogginlägg senare där jag kommer diskutera och skriva mina åsikter och tankar kring proteinpulver och tillskott.

ägg däremot är något som jag skulle vilja kalla min vän, en väldigt nära vän. så gott, krämigt, enkelt, nyttigt & går att variera på många olika vis. är just nu inne i en dille-period på denna runda lilla råvara.

 


onsdag

trodde hela dagen igår att det var onsdag. idag är det iallafall onsdag.

startar min morgon med en skål verum, torkad aprikos, jordgubbar, apelsin, mango & en äggsmörgås med kaviar.


husman har flyttat in

svensk husman för andra gången idag & dubblett i potatismos. blir så då matlådehyllan rensas.

sambon bestämde kvällens middag och då blev det hemklämda köttfärsbiffar, egenvispat potatismos, svärmors hemkokta lingonsylt & nyrispade morötter. mums var ordet som ekade både en och två gånger! (att det dessvärre har blivit en mindre bra vana av oss att inta kvällsmåltiden i knät och soffan framför tvn hyschar vi om ikväll)


korvlåda

dagens matlåda.
ugnsfalu med hemgjort potatismos & gröna ärtor.


trött tjej & trött frukost

lagomt mör i benen idag men med en sluttid som korrigerats till 53:50 på milen sprugna och ett personbästa som överträffat målsättningen är det en nöjd tjej som kliver upp idag.

äppelgröt med massor av kanel och en halv apelsin startar min morgon som sällskapas av solsken!


blodomloppet

trött men glad!


sol i sinne, brun ute

har haft en bra helg med mycket kärlek och mycket mat.

imorgon väntar en arbetsdag och sedan kommer eftermiddag och kväll ägnas åt årets omgång sv blodomloppet. milen!!


fin fredag & gul till frukost

FINA FREDAG
att man vaknar i ottan till +15 & strålande sol är inte helt tokigt. idag är det dessutom fredag & lön, känns som det är bäddat för en bra dag.
startar min morgon med en gul vitaminfrulle i form av verum hälsoyoghurt som mixats med ett par torkade aprikoser och toppats med mango och apelsin, två rågrut med kaviar och kokt ägg + den obligatoriska koppen med varmvatten.


blod, svett & tårar

sista milen sprungen innan måndag då blodomloppet väntar, kändes bra om än väldigt svettigt då utetemperaturen just nu står på +25 men det är bara bra som test på flåset och en bekräftelse på att detta kan gå att genomföra även på måndag om vädret skulle vara detsamma.

nu har det precis laddats upp med pesto-pasta-kyckling & soffan väntar för resten av denna torsdag!


say omelett

gott gott gott!


onsdagsfrulle

på benen igen. laddar upp inför en arbetsdag med äppelkanelgröt toppat med färska jordgubbar & hackad egengjord nyponbar.


måndag

har varit hemma och vilat upp kroppen ordentligt en dag till idag. nu kastas handduken in för imorgon väntas vardag och jobb igen.

var ut en stund under eftermiddagen i försommarvärme & njöt i solen.


soffhängarmiddag

en sjuk & en matchtrött/förlust-besviken/bakis, söndagshäng när det passar som bäst.
middagen består av rester från gårdagens lunch från stadens enda thaivagn. supergott!!


lördagsmyset

piffar upp min halvt deprimerande förkylda helg med en middagsbricka och lördagsgott uppkrupen i soffan.


lunch för en sjuk

har inte haft en alltför rolig förmiddag, har tagit över andra halvans förkylning. började redan igårkväll och idag har sovit fram tills nu.
även om det till viss del var passande att bli sjuk en klämdag för att slippa sjukskrivning så känns det extra tungt när jag fått ställa in barnpigeaktivitet, bebisgos & en lunch en solig dag som denna.
tröstar mig med en stor skål frukt och lite yoghurt.


min dag i bilder

blodpudding till lunch, en eftermiddag med genomgång av träningsprogram, äppelätning i farten som återhämtning.


frukost

att äta helgfrulle på en torsdag kallar jag vardagslyx!


greengate

äntligen har jag fått hem en komplett porslinsupplaga i regnbågens färger som jag har letat efter på tok för länge.
tack greengate för att ni gör så fina skedar, skålar & koppar. jag är supernöjd!


om min träning

här kommer ett superlångt inlägg om min träning, hoppas ni orkar skumma igenom det.

ge mig gärna respons & era åsikter i kommentarsfältet!


bakgrund
..
under mina ungdomsår var jag aldrig något "träningsfreak", jag gjorde nog det som behövdes. tränade inte någon individuell träning utanför fotbollsträningarna och matchspel. fotbollen betydde ändå väldigt mycket för mig och något som tog upp stora delar av min fritid. jag har alltid varit idrottsintresserad och har nog också ansetts som "en sportig tjej" ur andras ögon.

efter att jag spelade av mitt korsband under en match våren 2008 följde en tungt tid. nu i efterhand förstår jag att fotbollen betydde mer för mig än vad jag trodde då. även om skadan kan varit en bidragande faktor till min sjukdomsperiod så har det som jag gått igenom stärkt mig något enormt.

.. nu
sedan ca två år tillbaka tränar jag löpning regelbundet. till en början blev det något löppass i veckan på ca 3km per träningspass, varvade det med PW's. ju friskare jag har blivit i mitt förhållande till kosten har jag utökat både kilometrarna och antal träningspass per vecka. sedan i höstas har jag kört löppass på upp till 8km.

i mars i år införskaffade jag mig ett 1 års gymkort. jag är egentligen inte någon rådiggare av gymträning men lärt mig att gilla det mer och mer. okunskap och känsla av obekvämhet ligger nog lite bakom det.

numer varvar jag kondition och styrka som jag tror är en bra kombination för att kroppen ska orka. att träna löppass på närmare milen 3-4 ggr i veckan regelbundet + vardagsmotionen blir för mig i längden lite slitsamt på kroppen. jobbar dock på att utöka mina timmar i gymmet ytterligare och att skaffa mig mer kunskap om gymträning.

.. mål
målet med min träning generellt är att ha en kropp som är stark, fast i musklerna, uthållig och att känslan av att träna ger mer än vad den tär. den sistnämnda låter lite illa men det som jag menar är att träning inte alltid är roligt. ibland kan det vara rent utsagt skitjobbigt att köra ett styrkepass på gymmet eller en 3 kilometrare i löpskorna men det ska vara lite så också, annars uppskattar man heller inte de riktigt positiva träningsdagarna.

förutom att träningen ska bidra till en fast och fin kropp så har träningen en psykisk påverkan också, att frigöra endorfiner är ett riktigt bra sätt att framkalla glädje och mental tillfredsställd hälsa. sen ser jag också träning som ett sätt att förbereda kroppen för att åldras. ju bättre man mår i kroppen nu, desto bättre tror jag att man kommer må i sitt åldrande om man får vara frisk i övrigt.

någonting som jag upptäckt peppar mig positivt att träna mer är att ha något specifikt mål emellanåt att sträva mot. under denna vår har mitt specifika mål varit att träna inför 1 mils-löplopp som ska genomföras i lag tillsammans med mitt jobb om nu knappa två veckor. jag tycker absolut att det är värt att testa denna typ av målsättning, dock är det viktigt att acceptera om det inte fungerar. tror det inte är helt ovanligt nämligen. 

.. målträning
jag är en ganska ovan tränare inför specifika mål. dock försöker jag alltid att tänka på att arbeta med balansen mellan aktivitet och vila. rutiner har alltid varit ett måste för mig sedan barnsben. därför lägger jag gärna upp mina tränings- och vilodagar, brukar inte göra det skriftligt (än så länge) men i huvudet. jag ser också till att äta på regelbundna tider (har mina föräldrar att tacka) och sova ordentligt, den såkallade skönhetssömnen ligger högt upp på måstelistan. 

i min målträning måste jag också ha med mig lillfingret om att jag tidigare har haft ett beteende som varit mer skadligt än bra och därför är det viktigt för mig att vara uppmärksam, inte slarva och jobba med tankar som kan påverka mitt förhållande mellan kost och hälsa negativt. 

min träningsperiod nu innan mitt specifika mål under denna vår har bestått av ganska lika träning jämfört med tidigare. jag har dock blivit bättre på att vila när jag väl ska vila och även varit mer nogrann med kosten, att äta ordentliga mål och prioritera mellanmålen innan och efter träning. jag har redan märkt resultat i och med att jag orkar mer under dagarna och är mer uthållig under träningspassen.


mina bästa tips gällande träning i allmänhet
1. rutiner
2. balans mellan aktivitet & vila
3. tålamod, dra lärdom av mindre bra dagar

mina bästa tips kring träning för specifika mål
1. planering
2. undvik att stressa
3. se till att äta ordentligt för att orka




så småning om ska jag också skriva ordning ett inlägg om min kost hade jag tänkt.
stay tuned!


fredag fast onsdag

vilka lyxveckor det varit nu ett tag. har en eftermiddag kvar att arbeta därefter är det helg igen för denna vecka.


löpning & korv

näst sista helmilen att springa innan det riktiga testet väntar nästnästa vecka i form av löplopp med jobbet.

ska sätta mig ner och skriva ordning ett inlägg som jag tänkte dela med mig av om mitt träningsupplägg i dagarna.


risig lunch

hittade en god matlåda med riswok i frysen som fick hänga med till lunch idag.
förutom ris hittades också stekta scramblade ägg, kyckling, gul lök, ananas, broccoli, cashews, soja och lite ingefära. serverades med en skivad rå morot.


tisdag

hade en mysig kväll igår med god middag, efterlängtat bebismys & trevligt sällskap.
vardagspyssling när den är som bäst!


måndag

hade gärna tagit en extra helgdag denna helg. dock känns det bra ändå då endast tre arbetsdagar väntar innan fyra helgdagar står framför dörren igen.

nu kickar vi måndag!


kvällsfika i dagsljus


söndagsförmiddag


lördagsmys

tapas, kaffe, cheesecake, trevligt umgänge. en väldigt bra kväll!


say omelett

lördagslunch i form av omelett gjord på ett ägg, tre äggvitor & skinka. morötter, keso, gurka och cocktailtomater till servering. gott gott!
ikväll väntas tapas hos syster med respektive!


fredag i två foton


trötta ben

efter jobbet igår workoutade jag en timme på gymmet.
idag är benen trötta & huvudet har fortfarande inte riktigt vaknat till. skönt med fredag. ikväll blir det hamburgare och hockeyhejjande SWE-RUS. fint!


loppisjeans


slänger upp en bild på ett par levisjeansshorts som jag hittade när jag gjorde min mor sällskap på loppis för någon vecka sedan.
för 75kr kan jag tänka mig att de blir helt ok att klä sig i en varm sommardag för att underlätta knäna att få lite färg på sig.

torsdag


tisdag och onsdag

har haft två fina dagar med jobb, kurs, idéspåning, goda måltider, hotellfrukost, mycket kaffe & lite fritid med en del shopping.


bra tisdag


äggsmörgås, check!

tidig morgon men att solen redan är uppe ger piggare ögon. har precis ätit en tidig frukost i form av knäcke med kaviar och ägg. så gott!

en fyra timmars bilfärd väntar, därefter är det både kurs och roligheter som väntar.

ha en bra dag!


pastapesto

dagens middag. pasta med kyckling, pesto & cocktailtomater.


lunch

utelunch bestående av quinoasallad med räkor & ägg. behöver jag tillägga att den var god?


måndag

ny vecka igen. sol utanför fönstret idag, känns bra. veckan i övrigt blir en rolig och lite annorlunda sådan då jobbmöte och hotellnatt på annan ort väntar imorgon.

startar min måndag med yoghurt, hemgjord müsli, banan, en hårdbrödsmörgås med ägg & kaviar. kaffet väntar till morgonfikat!


fashion against aids


ivriga fingrar lyckades för ett par veckor sedan lägga vantarna på en del av H&M's special edition kollektion "fashion against aids" och tidigare i veckan trillade detta ner i brevlådan.

fina tycker jag och ett bra initiativ av H&M!

söndag

lätta andetag, lugn morgon, 7 km i benen promenerade, en smoothie i magen, sol och +10 ute. precis som en söndag ska vara!

 


zuppa

vill rekommendera en färdigsoppa som hittades på en ica-butik på söder under förra helgens sthlmsvistelse som tyvärr inte gör sig rättvis på bild. med några extra saltnypor och lite grönsaksbuljong blev den mycket god. ett stort + för "icke-tillsatserna" som vanligtvis annars stöts på i princip all färdigmat!


lördagsfrukost

rågrut, kaviar, ägg, verumyoghurt, röda vinbär & en kopp varmt vatten (fråga mig inte varför men jag gillar det).


helgkväll

efter jobbet fick sig gymmet ett besök och ben & armar fick workouta på löpband och crosstrain. väldigt fint såhär i efterhand!

kvällen har annars bestått av hockeyhejjande då sverige spelade sin första vm-match, sällskap av andra halvan och ett gäng kanelknäcke med keso.

nu kryper jag under täcket och inväntar lördag. godnatt!


grillad smörgås

här kommer recept på toasten som lagades till middag igår.


keso-, pesto- & fetafyllda skinktoast
4 dubbla smörgåsar
8 skivor fullkornsbröd (vi tog pågens kärnsund)
4 skivor skinka
4 soltorkade tomater
4 msk keso
2 tsk grön pesto
40g fetaost
citronsaft efter behag
örtsalt
ev. färskost om man vill
sätt in kontakten till smörgåsgrillen i eluttag. blanda fyllningen till toasten i en bunke till önskad konsistens, bre färskost på varje brödskiva om lite krämigare konsistens önskas. fördela röran på fyra bröd och avsluta med en ny brödskiva. grilla smörgåsarna ca 10 min när smörgåsgrillen har blivit varm. servera med grönsallad, citronskiva och gurka.

fredagsfrukost


verum hälsoyoghurt, kanel, äpple, vinbär, jordgubbar, pauluns kanelflingor & smulat kanelknäcke.

toast

dammade av ett oanvänt smörgåsjärn som skräpat under diskbänken i närmare två år & lagade fullkornsskinktoast med keso, pesto, soltorkade tomater och fetaost.
betyg? väl godkänt!


blommig falukorv till lunch

gjorde min ugnsfalu med bostongurka, gul lök, äpple & lite salt. hemgjort potatismos till servering såklart!


torsdag

ett glas verum, äpple, jordgubbar & smulat kanelknäcke på toppen + lite extra kanel.
nu kör vi torsdag!


kaneldille


caesar

en lunch som intogs en solig eftermiddag i kungsträdgården från helgen i sthlm


onsdag som en måndag

startar min första arbetsdag för veckan med knäcke, kaviar, ägg & kaffe.


första maj

pigga fötter som redan avverkat promme, brödbak, kaffe- & frukostintag.
eftersom valborgsfirande genomfördes under helgen var gårdagen lugn!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!