torsdagslunch

sallad med falafel, vinerdolmar, goda grönsaker, dressing och ajvarröra från skolans café :)


måndag

bildkvalitén i inläggen de två senaste veckorna har inte varit den bästa, den enkla orsaken till det är att kameran än så länge tyvärr inte följer med mig på äventyr i veckorna.
helgen har varit välbehövliga dagar av mys! fredagsmiddag hos älskade familjen med systrar och respektive, en lördag i rutin som avslutades med egenlagad middag tillsammans med andra halvan och gladiatorerna på tvn, söndagen ägnades till min stora förtjusning åt städning, thekakebak och hemmafrusysslor.
nu är tågresan tillbaka till stockholm avklarad liksom första skoldagen för veckan. nu är det säsongspremiären för halvåtta hos mig och thesörpling för resten av kvällen.


energi

torsdagens kvällsaktivitet stavas soffhäng, allt för att spara in sista krutet till sista skoldagen för veckan imorgon. därefter väntas en efterlängtad tågresa som tar mig hem till de som funnits i hjärtat och tankarna hela veckan. längtar något enormt så kom fredag, kom!!


flashbacks och facklitteratur

har haft tre inledande minst sagt lärorika dagar. en miljon intryck och nya miljöer. bara något så vardagligt och ofrämmande för många som åka tunnelbana är en del i det nya. skulle vilja säga att allt är nytt!

ikväll intas middagstallriken (thaimat som påminner om semesterveckorna för en månad sedan) framför dator med en artikel på engelska skriven på fackligt litteraturspråk.


kvällsfika och tidningsläsning

avslutar en trevlig helg i nya staden med kvällsfika, tidningssnack och pepptalk inför morgondagens riktiga upprop! nerverna både känns och syns inuti och utanpå, likaså nyfikenheten.
hoppas ni har haft en bra helg!


lördagsfrulle

mysfrukost och uppladdning inför shopping i city!


fredagsfeeling med intrycksbomb!

har placerat mig på rumpan i soffan med laptop, filt, nötter, vatten-vinglas, på spåret på tvn och trevligt släktsällskap. fredagskänslan har infunnit sig efter en dag full av intryck och nya dofter.

en välkomstdag i storstad på universitetet för en ovan småstadstjej förklarar det hela ganska lätt. givande, spännande, positiv, rolig dag som gjorde mig ännu mer nyfiken på vad som komma skall.

på måndag väntar det riktiga uppropet och möte med lärare och klass. till dess tar jag helg i storstaden med stanhäng, lördagsmiddag som väntar, kryddat med lite hemlängtan.
summan av kardemumman idag, helt ok! :)

thaimums!

söndagsfika

aktiviteter och sysselsättning med kvalletid, helgpyssel, mat och fika. allt för att lugna nerver inför vad som komma skall i veckan.
söndagen fördrivs med fika hos syster med respektive och skidåkning på tv. bra söndag!


kärlek

jag har glömt att visa min och sambons juklapp från svärisarna, en helt fantastiskt fin kitchen aid i färgen cappucino metallic. gissa om jag skrek rakt ut när vi fick se den!

tack tack tack
åter igen fina svärföräldar!


helgfrukost

yoghurt med skivat äpple, kanel och hemmablandad müsli, kokt ägg, kaviar och ett glas vatten + nyhetsmorgon på tv = mys!


shrimpcake


för ynka 100 bath (ca 25 svenska kronor) fick vi avnjuta dessa en fredagkväll på stranden tillsammans med ris och sötsur chilisås. godaste jag räkkakorna som jag någonsin ätit!

hoppas ni har haft en bra dag, nu tar jag en behövlig långhelg!

soppa med guldkant!

onsdagsmiddagen med skogens guld som huvudingrediens, kantarellsoppa!!


phuket-town market!

slänger upp lite bilder från en marknad som besöktes i phuket-town under vår semestervistelse. skulle gissa att det inte är alltför många mer gånger som man kommer att uppleva den synen och känslan som var där.

alltifrån kläder, väskor, smycken till friterade insekter, synskadade män som spelar munspel sittandes på marken mitt bland all passerande folkmassa, all sorters sushi, nykokade gigantiska fantastiska majskolvar i plastpåsar att ätas direkt, musik, ett helt hav med bakverk och sötsaker med mera med mera.

fick med mig en hel del kläder och smycken till bra pris hem dock vågade vi oss inte på ett skrovmål bland matmarknaden efter allt fingrande på pengar men desto mer bilder togs.



att besöka någon typ av sådan här marknad är ett måste om man reser till thailand, helt fantastiskt och underbart häftigt! (just denna marknad i phuket-town, pågår varje lördag och söndag året om och är populärt bland både turister och thailändska invånare).

tisdag

hela december försvann förbi som ett asplöv blåser i vinden. kan varit den bästa månaden på året och även den jobbigaste. en lång och skön semester har det hunnits med, kära återseenden, kvalitetstid, god mat, bästa högtiderna har firats, glädjerus, sorgestunder och stora beslut att fundera över.

att ha två och en halv vecka att resonera fram sig ett framtidsbeslut är egentligen inte min kopp av the men då denna situation hepp hepp dök upp sådär så var det helt enkelt bara att infinna sig. det har grubblats, gråtits, pirrats, ändrats och försökts att ses i olika perspektiv. vet inte om jag har blivit något klokare av det men ett beslut har tagits och chansen ska tas. om allt går som bäst så har jag 3 år framför mig med plugg, i en annan stad, delvis ensam, nya möten, ovana situationer, studieteknik som ska sättas och en ny livssituation. en ny era. om knappa två veckor tar jag mina fötter med skräckblandad förtjusning mot stockholm och arbetsterapeutprogrammet! om jag tagit på mig för stora skor får tiden utvisa.




frukostbild


ytterligare en thaibild, tror bestämt att denna var den sista som intogs innan hemfärd. naturell yoghurt med färsk skivad frukt och en müsli i världsklass, färsk frukt och godaste omeletten. hade inte tackat nej till denna idag!

nu kickar vi igång det nya året och vardag igen!

2012

min nyårsafton var trevlig med tjejmiddag, vin, musik, höga klackar, dans och glada miner.
en kvälll helt i min smak!

första dagen på året har gått i mjukisbyxan och raggsockans tecken. snart vankas söndagsmiddag hos fina familjen med respektive. mysigt!


bjuder på en fin bild med aningens kryddstark måltid från thailand med jätteräkor, cashews och wokade grönsaker!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!