müslimuffins

efter önskemål så kommer här det goda müslimuffins-receptet.

müslimuffins (12 små muffins)
1
dl Lindahls Yoghurt
2 ägg
1 dl flytande honung
50 gr smör eller margarin
2 ½ dl müsli
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
sätt ugnen på 225 grader. smält smöret. vispa äggen och yoghurten, tillsätt sedan smöret och vispa till en jämn smet. blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. fördela smeten jämn i muffinsformar, grädda mitt i ugnen ca 15 min.

chicken, mango and curry

lägger upp ett recept som absolut tar plats bland min tio-i-topp lista på godast just nu. en indiskinspirerad kycklinggratäng med curry och mangochutney. måste provas!!


kycklinggratäng med curry och mangochutney
400-500g kycklingfilé, strimlade
1-2 gula paprikor, strimlade
1 mango, hackad i bitar
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
1 tsk sambal olek
1 dl mangochutney
sätt ugnen på 225 grader. strimla och stek kycklingen, krydda med salt och peppar.
lägg kycklingen, paprika och mango i en ungsfast form. blanda grädde, vitlök, curry, samal olek och chutney i en bunke och häll över blandingen i formen, blanda. gratinera ca 30 minuter. Servera med ris och sallad.


söndag

helgen har gått i ett. igår spenderades alla dagens ljusa timmar i en skrivsal för högskoleprovet, efter det var det bara att byta om till partyblåsan för middag ute med ett häng tjejer. efter mat och några vinglas avslutades kvällen på dansgolv.

idag är det brödbakarsöndag och matlådelagning. nu har jag nyss ätit en god laxomelett, om en stund blir jag upphämtad för lite kvalitetstid och fika hos familjen.

godmorgon!


tar helg!


avslutar arbetsveckan och inleder helgen med müslimuffins. har haft med mig lilla A på kontoret under eftermiddagen idag så nu ska det ut och promeneras, dels för att A behöver rastas men också testa hälsenan som fått vila hela veckan hittills. wish me luck!


fredag



chickencurry

efter några timmar i städskorna igår så blev det ett hopkok av det som fanns hemma. ris och kyckling med en currysås gjord på mjölk (i brist på grädde), buljong, lite cremé fraiche och maizena. curry är riktigt gott!

har ett annat chickencurryrecept på lager som ni ska få ta del av när det lagas. kycklinggratäng med mangochutney och curry. min favorit så håll till godo!

plocklunch

eftersom jag var så himla sugen på omelett så fick en "äggröreomelett" komplettera fisken som lagades häromdagen till lunch idag.

fisken blev för övrigt väldigt omtyckt av andra halvan i familjen så tänkte därför publicera det improviserade receptet (fisken är till höger, ovanför morötterna på tallriken ifall den är svår att se).
vit fisk med kantarelltäcke
400g vit fisk (t ex sej)
olja
lite salt och peppar
valfri mängd kantareller
ca 250g keso
ca 100g fetaost
Sätt ugnen på 175 grader. om fisken är fryst, tina den. placera fisken i ugnssäkerform som är smord med lite olja. salta och peppra, bred keso och smula fetaost över fisken. Sätt in i ugnen 30-35 min. servera med potatis och grönsallad, (äggröran i detta fall passade också bra till). 


love


tre fina blommor för tre fina år med världens bästa kille.

förrätt. skagentoast på hembakt havreruta, egen skagenröra på rom, cremé fraiche och rödlök. räkor, ägg, majonäs, sallad, citron och cocktailtomat.

huvudrätt. caesarsallad med kyckling.

repeat

dagarna går i repeat just nu så drömmer mig tillbaka till en av sommarens uteluncher. en plocktallrik med massor av gott!


hej mörkret

har inte riktigt vant mig än vid att det ska vara mörkt på morgonen nu. trots att ljusa mornar är att föredra så är det ändå lite mysigt.

dagens. hurtbullelimpa med philadelphia, skinka, tomat, the och mjölk.

phonefoto

en bild från lördagens mysmiddag på landstället i mörkret med mamma och pappa. smörgåstårta med ägg, majo, citron, dill och räkor. mums!


måndagmorgon

har haft en bra helg med vissa undantag. har ätit och myst med familjen, ägnat lördagseftermiddagen i sommarstugan för vinterboning och höstnjut, promenerat, tränat, träffat fina vänner, tagit den traditionella söndagslunchen på stan och hämtat hem en efterlängtad sambo från tåget.

det där undantaget som gör helgen lite mindre bra är en ond hälsena som smygit sig på under veckan, därav en lite deppig tjej som vaknar denna morgon. blir att bita på naglarna istället för att träna de närmsta dagarna vilket känns riktigt jobbigt. gilla läget!

dagens frukost. två skivor fullkornsbröd med skinka, mjölk och the.

fina morgon!

morgonpromenad i söndagssolen!


rastlösa ben

har avklarat en morgonpromenad och intar nu frukost framför tvn innan en löptur i skogen väntar. skönt att vara på benen igen!

hurtbullesmörgåsar med philli och skinka. risgrynsgröt med frysta bär och ett tjockt kaneltäcke. the och ett glas mjölk!

vad gör ni dag?

solenergi

nyss inkommen från en promenad i härligt höstväder, känner mig aningen piggare redan. nu ska här mumsas nötter och skorpor!

dagens sjuklunch. hembakt hårdbröd med philadelpia, skinka, paprika och en snabblagad grönsakssoppa gjord på morötter, vitkål, gullök och buljong.

fredagsmorgon

är nedslagen i soffan med mjukbrallan, raggsockor, filt och frukostskål. kurering hemma även idag, känns halvkul när solen strålar fint utanför fönstret. en helghandling på mataffären och en promenad väntar eventuellt senare om energin inte tryter.

frukostskål med verums hälsoyoghurt, tärnat äpple, kanel, boveteflingor, pumpafrön, gojibär och skivade apelsinklyftor vid sidan om.

ha en fin fredag!

torsdag


efter att vaknat mindre pigg med en ond hals, luddigt huvud och ömmande muskler imorse blir det nu en eftermiddag hemma under filt med the, skinksmörgås och tv. hej höstbacill!


träningsuppladdning


naturell keso med nöt- & fruktblandning på hasselnötter, cashews, tranbär, gojibär och torkade blåbär.

godmorgon onsdag!


en bild från igårkväll. middag framför tvn med en tallrik pasta, ekoköttfärssås och keso. fin fint!

tisdag


frukost idag. hembakat knäckebröd (finns bland "mina recept") med philadelphia, skinka, ägg, flingsalt och ett glas mjölk.

snabblunch i farten

image description
kycklingdelifreshmål med sallad, loka och sourcream & onion-dip från max.

måndagsmorgon


frukost. risgrynsgröt med kanel, socker, smör och mjölk. den ni!

bröstcancerfonden


har ni bidragit något än? oktober är ju nämligen den rosa månaden för forskning inom bröstcancer, överallt är det kampanjer och rosettmärkta varor. mycket bra initiativ tycker jag. har själv gett mitt bidrag genom köp av disktrasor och diskborstar med tuttar på och såklart det traditionella rosabandetrosettbroschen.

för övrigt så är jag just nu nerslagen i soffan med en sen lunch efter en springtur framför 112-på liv och död (favorit) innan aktivitet städning ska genomföras. en typisk söndag.

homemaid gifts

resultatet av idéen kring födelsedagspresent blev helt klart godkänt. jag valde att fylla en långsilikonform och muffinssilikonformar med egenbakad kavring och müslimuffins. en relativt pengavänlig gåva vid knaper budget.

färdigpackat!

inslagning i vitt smörpapper och rosa snöre.

kavringsbröd!

müslimuffins!


fartfylld morgon

startade lördagsmorgonen redan i ottan med bakning inför dagens kalas, likt förra helgen ska alltså ett födelsedagsbarn firas även denna helg. kan tros att det är jag som ska firas då jag är i fullt aktiv med bakandet men så är inte fallet denna gång heller. håller på att göra verklighet av min idé som dök upp häromdagen med silikonformar till present och tillhörande godsaker i. resultat och bilder kommer senare, bjuder på en favorit så länge. hurtbullelimpan!

receptet hittas här  ♥

helg!


precis hemkommen från jobbet. gottar mig med nya tidningar som kommit med posten under veckan, honungsmelon och KAFFE för första gången på ett tag då min envisa magkatarr allt som oftast har skrikit högt när koffeinet har passerat min kropp. idag bröt jag min icke-kaffedrickar-trend och oj så bra det smakade, hoppas magen tycker detsamma. det är ju trots allt helg ♥

matlådan


en stressig morgon är det inte helt fel hitta en påse färdig tacoköttfärs i frysen. koka spagetti och dagens glammiga låda är klar. tacoköttfärs och spagetti.

fredagsfrukost


risgrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk.
nu kickar vi fredag!

bananas are for monkeys


gainomax-"drinken" ovan har jag inte provat men är nyfiken på om den är något bra. har ni provat? är mjölk och banan bättre efter träning?

torsdag


godmorgon!

tisdagsmiddag

valde mellan ett besök hos pizzerian eller pastasallad igår. det blev det senare alternativet. ett mycket bra val!

Kycklingsallad med penne
6 st kycklingfiléer
4 portioner pasta penne
sallad
gurka
paprika
honungsmelon
vindruvor
fetaost
avokado
rödlök

3 msk neutral olja/olivolja
1 msk äppelcidervinäger
torkad basilika efter smak

crema di balsamico
koka pastan. stek kycklingfiléerna, krydda efter smak. hacka grönsakerna och osten, blanda i en bunke med den stekta kycklingen, pastan, oljan, vinägern och torkad basilika. toppa med crema di balsamico.

gott och enkelt! ♥

frukost


havregrynsgröt med ett rejält täcke av äpple, frysta hallon, kiwi, torkad aprikos, kanel och honung. smörgås med skinka. ett glas mjölk och the. redo för onsdag!

karaktär


lunchlåda


dagens matlåda från frysen med renskavsgryta och matvete.

oktobermorgon

image description
längtar tillbaka till ljumna sommarkvällar med en bild från i sommaren som var. en fredagkväll under semestern och besök hos släktingar. ljus, filtar, skratt, solnedgång, nötter och snacks. livskvalité!

måndag

ny vecka igen. började min morgon med smoothie och finncrisp.

smoothie gjord på apelsinjuice, kiwi och grönt äpple.

finncrisp med avokado, keso och flingsalt.


söndagslunch

har blivit lite av en tradition de senaste helgerna för söndagar med brunch, uteluncher och efterlängtade återseenden!
image description
idag spenderades söndagseftermiddagen på ett fik med pastasallad och en kusin som inte träffas på annars till vardags.

ekofärs


har nu tre kilo ekologisk, närodlad nötfärs i frysen som hämtades från en närliggande by här om dagen. tummen upp!

present

eftersom fina farmor är en hejare på allt som stavas bak & mat är det lätt att hitta födelsedagspresent.

i år blev det matchande tårtpapper, servetter, muffinsform i kvadrat, brödform och bullform från åhléns.

tårtkalas

hela gårdagen spenderades hos famor som var födelsedagsbarn dagen till ära!
det firades med presenter, mat och tårta.
lördagskvällen erbjöd osbricka och soffhäng! bra dag.

nu kör vi igång söndag!
image description

sushi


en fredag med sushi, vitt vin, fotboll och hockey på tv. ♥

fredag




plockmiddag

i brist på ork att laga nåt långkok blev det igår ett hopplock av livsmedel som fanns hemma till middag.

äggröra på ägg, mjölk,salt och peppar. skinka, gurka, melon, fetaostsallad, småtomater, avokado, keso och finncrisp med skinka och philadelphiaost.

runkeeper

drygt 7 km avklarade i löpskorna idag, tackar runkeeper-appen för den sträck- & hastighetsmätningen. grymt bra!


snabblunch


gammeldags makaroner, stekt falukorv och ett glas mjölk.

kvällsmellis

avslutade gårdagskvällen med mellanmålet nedan.

kesella- och hallonmix med skivad frukt. äpple, banan, kiwi, torkade gojibär och kanel.

ägg


dille på ägg just nu. ett mellankokt XL-ägg med kaviar blev det till frukost. knäckebröd och the till också.

köttbullens dag

bullar i all ära, firar kanelbullens dag denna gång på ett lite annorlunda vis.
hemmarullade köttbullar och eget potatismos.
husman när den är som bäst!



godaste köttbullarna
800g nötfärs
1 st stor gul lök
2 st äggulor
4 msk kalvfond
1 msk senap
salt och peppar
hacka löken smått och bryn i stekpanna. blanda alla ingredienserna.i en bunke och rulla i önskad storlek. stek på medelstark värme med smör eller olja i stekpannan.


dagens lunch


kycklinggryta gjort på bland annat paprika, småtomater, vitlök, champinjoner, vatten, grädde, fond och soja. matvete, frukt och grönsaker som tillbehör. en väl godkänd gryta att ha i matlåda!

melon


vill hylla honungsmelonen för att den är så god. här mumsas det melonbit i väntan på att middagen ska stå på bordet. perfekt vid panikhunger dessutom!

doft

något som jag alltid måste ha hemma, sommar som vinter men som betyder extra mycket under hösten är doftljus. har alltid varit känslig för lukter, om jag besöker ett hem som luktar otäckt men är fint i övrigt ligger lukten kvar längre i minnet än hur fint hemmet var. jag kan må dåligt en hel dag efter en otrevlig doftupplevelse. jag står inte ut om mitt hem luktar illa.

signaturdoften stavas vanilj. om ikea skulle sluta med sina perfekt vaniljglassdoftande ljus skulle jag bli väldigt ledsen.vanilj

måndagsmorgon


frukost. påbörjad rågrut med skinka, ägg och the.

phonefoto

gårdagens utelunch blev en urgod skaldjurssoppa! godaste på länge.


blåbär

gårdagen spenderades i grannstaden för kvalitetstid med de närmaste, shopping och hockey. därav frånvaron men en mycket bra dag!

nu är det dag att kicka igång söndagen, gör det med en tur till tvättstugan och en skål blåbär.

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!